Zo gaat Skoda’s nieuwe EV er vanbinnen uitzien

Skoda Elroq interieur teaser 2024

Morgen is het zover: dan trekken ze bij Skoda het doek van een nieuw elektrisch model… Of toch deels, want de Tsjechen spreken zelf over een ‘preview’ van een compacte EV. Die gaat naar alle waarschijnlijkheid Elroq heten en als we deze illustratie mogen geloven, krijgt hij een knap nieuw interieur.

Skoda gaat in de komende jaren grondig de elektrische toer op. Zo heeft het merk met de Enyaq iV wel al even een competente EV in handen maar daar blijft het niet bij. Die wordt binnenkort namelijk niet alleen gefacelift maar krijgt ook gezelschap van zomaar even vier nieuwe elektrische modellen. De eerste van die vier krijgen we morgen al te zien maar voor zij die het geen 24 uur meer uithouden, biedt Skoda nu alvast een voorsmaakje.

”Entry-level” maar daarom niet minder knap

In aanloop naar de onthulling hebben de Tsjechen namelijk een eerste beeld gedeeld van wat ze zelf hun “entry-level BEV” noemen, en dat is een soort digitale illustratie van het interieur. Die illustratie is echter best gedetailleerd en zo maken we kennis met een rechtlijnig dashboard waar een duo van schermen tegenaan kleeft. Het centrale aanraakscherm lijkt daarbij wat platter dan we gewend zijn van de huidige Skodae maar de Tsjechen zijn nog steeds Simply Clever genoeg om er een reeks fysieke knoppen onder te monteren. Het bestuurdersdispay blijft dan weer compact en dat schuilt achter een gloednieuw, dynamisch ogend stuurtje. Het geheel wordt bovendien overgoten met lekker stoere, rode sfeerverlichting dus “entry-level” of niet: deze EV krijgt een best knappe cabine.

Skoda Elroq interieur teaser 2024

Om welke EV het precies gaat weten we nog niet, maar wij zetten ons lunchgeld alvast op de naam ‘Elroq’. Eerder verklapte Skoda die naam te gaan kleven op een compacte, elektrische crossover en dat lijkt precies wat dit model gaat worden. Vorige week toonden ze namelijk al een wazig filmpje waarin het front van de aankomende EV in beeld kwam en daar maakten we kennis met een model van het formaat van de Skoda Karoq, maar dan natuurlijk elektrisch. Meer details krijgen we morgen te zien tijdens de ‘preview’ maar hoe productierijp deze Elroq dan al zal zijn, is nog niet duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 14:33
afbeelding van John

Deze week in een Skoda Enyaq gezeten en werd niet erg enthousiast.
Als ik deze schetsen bekijk, mag ik dat enthousiasme nog wel even in de kast laten zitten.
Ze kunnen het precies niet laten om zo'n streelstrookje onder het scherm te laten zitten, een gebrek aan draaiknoppen en een joekel van een scherm. En voor jullie "ok boomer" gaan zeggen, ik ben nog net geen 40 :-)

Je moeder 12:15
afbeelding van Je moeder

40 is de boomerleeftijd, als je zo blijft zagen weet ik niet of je het tot 50 haalt

this 09:06
afbeelding van this

De boomer generatie is nu minstens 60 jaar oud.

Ronald C 14:45
afbeelding van Ronald C

Ziet er overdreven uit ,net als de Franse merken , hoe langer wachten hoe beter het zal worden.
Maar auto heeft zijn beste tijd wel gehad ...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws