Vernieuwde BMW 1 Reeks laat zich zien, compleet met sportieve M-opsmuk

BMW 1 Reeks facelift teaser 2024

BMW’s kleinste steekt straks in het nieuw, of toch grotendeels. De Duitsers delen namelijk een eerste beeld van de aankomende 1 Reeks en die heeft alvast opmerkelijk veel gemeen met de huidige generatie… En weet je wat die vernieuwde versie ook nog steeds zal hebben? Een sportievere M-variant.

Vijf jaar geleden stond de BMW-ereld even op zijn kop, want toen werd de huidige 1 Reeks onthuld. Die brak op tenminste één fundamenteel vlak met zijn drie voorgaande generaties: hij kreeg geen achterwielaandrijving meer maar wel je doordeweekse voorwielaandrijving. Nu goed, vijf jaar is veel tijd om daaraan te wennen en we zouden zelfs verder durven gaan: plaats je de 1 Reeks anno 2024 naast zijn broeder- en zustermodellen, dan ziet die er stiekem best verouderd uit. Tijd dus om daar iets aan te gaan doen.

M135 - i?

BMW heeft op zijn sociale media namelijk een lekker flitsend filmpje gedeeld waarin het ons voorbereidt op de komst van een “nieuwe 1”. Die krijgen we voorlopig enkel in profiel te zien met de nodige schaduw eroverheen, maar dat is misschien wel genoeg om het “nieuwe”-gedeelte enigszins te durven nuanceren. Zo lijkt de neus wel iets langer en lager door te lopen dan voorheen, maar qua proporties blijft deze nieuwkomer opmerkelijk gelijkaardig aan de 1 Reeks die we al kennen. De kans lijkt ons dus groter dat het hier gaat om een uitgebreide facelift en met amper vijf levensjaren op de teller, zou een gloednieuwe generatie ook best vroeg zijn.

Meer details geven ze in Beieren nog niet vrij over deze vernieuwde 1 Reeks, al is BMW zelf niet de enige die met deze teaser uitpakt. Ook bij hun sportieve M-afdeling hebben ze hem namelijk gedeeld dus jawel: zij hebben eveneens hun sausje over de opgefriste hatchback mogen gieten. Hier en daar wordt zelfs gefluisterd over de terugkeer van de 1M of M1 maar vermoedelijk gaat het eerder om een bijgepunte versie van de gekende M135i… Alleen zonder de ‘i’ dan, per BMW’s nieuwe naamgeving. We leren er vermoedelijk binnen dit en een paar weken alles over.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws