Lumma CLR 8 RS is de Audi RS Q8 waar we niet om vroegen

Lumma CLR 8 RS Audi RS Q8

Op Duitse tuners staat geen maat. Wist Lumma Design collega Yves aan het huilen te brengen met de CLR 8S, dan doen ze er nu een schepje bovenop met deze CLR 8 RS. Oftewel een Audi RS Q8 met potsierlijke bodykit en 705 pk.

Jazeker, er kan inderdaad geen SUV worden gelanceerd of Lumma Design zit er met z’n vingers aan. Wat zij met de BMW X7 gedaan hebben, willen we je besparen. Wat ze vorig jaar met de Audi Q8 deden? Daar gaat collega Yves nog steeds wekelijks voor in therapie.

Nu blijkt er een snoodaard bij Lumma gedacht te hebben: “Entschuldigung, maar we hebben nog niks voor de Audi RS Q8”. Wel, ziehier het resultaat: een carbon bodykit met spoilerlipjes, wielkastverbreders, diffusors en dakspoilers, geschoeid op huisgemaakte 23-duimsvelgen en gedrapeerd in een opzichtig kleurtje.

Lumma CLR 8 RS Audi RS Q8

Lumma Design sleutelde ook aan de 4.0 V8 biturbo onder de kap. Die produceert niet langer 600 pk en 800 Nm, maar 705 pk en 910 Nm. Niet dat je dat hier op de Brusselse ring vooruithelpt, maar er is ongetwijfeld een rijke Rus of Qatarees die er zijn voordeel mee zal willen doen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws