AC Schnitzer wordt ongeduldig, maakt eigen BMW M2 (2022)

BMW M240i AC Schnitzer 2022

Kan je het wachten op de BMW M2 niet langer verdragen, dan heeft tuner AC Schnitzer de oplossing voor je klaar. Zij ontwikkelden namelijk een tuningpakket voor de M240i — de topversie van de gewone 2 Reeks Coupé dus — waarmee die al aardig in de buurt van zo’n M2 lijkt te komen.

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé schuimt al even onze wegen af, maar de extra pittige M2-versie kregen we voorlopig nog niet in vol ornaat te zien. In de tussentijd stuurde de Beierse constructeur wel al het een na het andere plaagplaatje de wereld in, maar op de officiële lancering is het naar verluidt wachten tot oktober. “Zu lang,” moeten ze bij AC Schnitzer gedacht hebben, en dus bouwden ze maar hun eigen M2-waardige versie van de 2 Reeks.

Voor iedere 2 Reeks

Dat deed de Akense tuner in de eerste plaats door het vermogen flink wat op te krikken. Zo produceert de 3.0-liter zes-in-lijn van deze M240i niet langer 374 pk en 500 Nm koppel, maar wel 420 pk en 600 Nm koppel. Daarmee komt de auto al in de buurt van de 450 pk die de aankomende M2 naar verluidt zou ophoesten. Dat bereikt AC Schnitzer vooral door de motorsoftware van de 2 Reeks een grondige update te geven, al ademt het blok ook wat vlotter dankzij een verbeterd uitlaatsysteem. Een extra pluspunt is dat je daardoor ook vier unieke uitlaatpijpen krijgt, die ook de looks wat dichter tegen M2-territorium brengen.

BMW M240i AC Schnitzer 2022

Over de looks gesproken: ook die laat AC Schnitzer niet ongemoeid. Om te beginnen kleeft de getunede 2 Reeks 2,5 centimeter dichter tegen het asfalt, wat niet alleen zijn uiterlijk maar ook zijn rijgedrag wat scherper moet maken. Daarnaast wordt een setje spoorverbreders gemonteerd tussen zijn huisgemaakte 20-inchvelgen. Vooraan krijgt de auto dan weer een nieuwe, lagere splitter terwijl de achterklep én het dak bediend worden van wat subtiel spoilerwerk. De uiterlijke aanpassingen kan je — op de verlaging na — trouwens ook op iedere andere 2 Reeks Coupé laten monteren, terwijl de mechanische tuning voorbehouden is aan de M240i.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws