Hoe China 'grootlichtrijders' aanpakt?

china-police-grootlicht_01

Door de chauffeurs een minuut lang te verplichten in een lichtbundel te staren. Lessen leren, zo doen ze het China.

De overgevoelige politieke correctheid zou het in België nooit toelaten maar in China zijn ze niet vies van een lijfstraf meer of minder. Want soms moet je dingen de harde manier leren. In de stad Shenzhen besloot de politie enkele dagen geleden 's avonds een grootschalige actie te houden tegen chauffeurs die onnodig met hun grootlicht rondrijden. Op een tijd van twee uur werden zo meer dan 900 chauffeurs 'betrapt' door een honderdtal politiemensen.

Het gevolg? Wel, buiten een boete van 300 yuan (zo'n 40 euro) werd elke chauffeur verplicht om een minuut lang naar een grootlicht te staren als een geschrokken hert. Al was de politie in sommige gevallen zo sympathiek om een stoeltje neer te zetten. Volgens de arm der wet is de gewoonte van met grootlicht rondrijden levensgevaarlijk en een plaag in Shenzhen.

china-police-grootlicht

Of hun actie de juiste oplossing is, daar valt evenwel over te discussiëren. Eén van de chauffeurs wist alvast te zeggen dat hij na zijn 'straf' zo blind als een mol was en nooit meer terugkomt naar de stad.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws