Apple CarPlay neemt straks alle schermen in auto over, eerst bij Porsche en Aston Martin

Apple CarPlay update Porsche 2023

Apple CarPlay-gebruikers opgelet want de grootste wijziging die de software ooit gezien heeft, komt eraan. Onder de noemer ‘CarPlay 2’ zal je iPhone volgend jaar niet enkel het infotainmentscherm maar ook het bestuurdersdisplay van Porsches en Aston Martins kunnen overnemen… En andere merken volgen snel.

Er was een tijd waarin je blij was met een AUX-ingang en een ingebouwd navigatiesysteem in je auto, maar tijden zijn er om te veranderen. Zo maakt je smartphone tegenwoordig het grootste deel van het mooie weer, waarbij afhankelijk van het besturingssysteem ofwel Android Auto ofwel Apple CarPlay het complete infotainmentscherm kapen. Straks gaat met name die laatste software nog net een stapje verder, want dan zet Apple CarPlay ook het instrumentarium van je auto naar zijn hand… En nu weten we ook hoe dat eruit gaat zien.

Toegang ritgegevens, klimaatregeling…

Of tenminste: hoe dat eruit gaat zien als je toevallig met een Porsche of een Aston Martin rijdt, want dat zijn de eerste twee constructeurs waarvan we de lay-out te zien krijgen. Apple heeft namelijk een paar afbeeldingen gedeeld van het dashboard van een Aston Martin DB12 en een moeilijker te identificeren Porsche en in beide gevallen neemt CarPlay niet alleen het infotainmentscherm over. Zo zien we dat bij de Aston ook het bestuurdersdisplay in een nieuw jasje steekt, en bij Porsche mag zelfs het passagiersscherm meedoen. Voor het design van die schermen ging Apple samenzitten met beide automerken, zodat die individueel is voor elke constructeur. Aston Martin houdt het bijvoorbeeld op strakke zwart-witte tellers terwijl Porsche kiest voor een achtergrond met zijn iconische ‘Pepita’-motiefje.

Apple CarPlay update Porsche 2023

Dat is trouwens niet het enige dat de merken moeten doorgeven aan Apple om de nieuwe CarPlay op hun auto’s te kunnen krijgen. Zo heeft je smartphone straks ook toegang nodig tot bijvoorbeeld de ritgegevens van de auto om die juist te kunnen projecteren op het bestuurdersdisplay, en daar blijft het niet bij. Je zal straks bijvoorbeeld ook alles van de klimaatregeling tot zelfs de sfeerverlichting kunnen bedienen langs CarPlay, dus ook daar moet de software toegang voor krijgen. Verwacht Apple’s CarPlay 2 alvast in Porsches en Aston Martins vanaf 2024, en andere merken zouden snel gaan volgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws