Ferrari breekt opnieuw eigen verkooprecord, met dank aan de SUV (2024)

Ferrari Purosangue 2024

Ferrari’s verkoopcijfers voor 2023 zijn binnen en die pikken de draad mooi op waar ze hem in 2022 laten liggen hadden. Zo steigert het Italiaanse paard voor het derde jaar op rij hoger dan ooit tevoren met meer winst en meer verkochte auto’s… En dat laatste danken ze vooral aan SUV Purosangue.

Ferrari weet steeds meer harten voor zich te winnen — en dan hebben we het niet alleen over ene Sir Lewis Hamilton MBE. Zo gaat met name de verkoop er tegenwoordig als een trein waarbij het merk in 2021 al betere zaken dan ooit deed en daar in 2022 nog eens met gemak over ging. Dan moest het beste echter nog komen want toen werd hun eerste SUV nog maar mondjesmaat verkocht. 2023 was dan eindelijk het eerste volledige verkoopjaar voor die Purosangue, dus drie keer raden wat ze bij Ferrari over dat jaar te melden hebben.

Meer verkopen én hogere prijzen

Inderdaad: het merk heeft voor het derde jaar op rij zijn eigen verkooprecord gebroken. Dat danken ze naar eigen zeggen met name aan de Purosangue terwijl ook de verkopen van de SF90 en de 296-reeks de hoogte in gingen, al verklappen ze niet hoeveel exemplaren er precies van elk over de toonbank gingen. We mogen wel weten dat er in 2023 alles samen 13.663 Ferrarii verkocht werden, wat er precies 442 stuks meer zijn dan het jaar voordien of, in procenten, 3,3 procent meer. Opmerkelijk genoeg steeg de omzet wel met maar liefst 17 procent en de winst zelfs met 34 procent want naast de extra verkopen, heeft Ferrari vorig jaar ook de prijzen van zijn modellen verhoogd.

Ferrari 296 GTS 2024

Ferrari is trouwens niet het enige luxemerk dat voor het zoveelste jaar op rij mag uitpakken met recordcijfers. Ook bijvoorbeeld Lamborghini, Rolls-Royce en Mercedes-Maybach deden het opnieuw beter dan het jaar voordien. Voorlopig valt eigenlijk enkel Bentley uit de boot: zij verkochten vorig jaar 11 procent minder auto’s dan het jaar voordien. Terwijl Ferrari dus net de vruchten van zijn eerste hoogpotige model begint te plukken, lijkt het SUV-effect van de verouderde Bentayga enigszins uitgewerkt…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws