Dit wordt de Skoda Elroq: mini-Enyaq nu ook vanbuiten geschetst

Skoda Elroq exterieur 2024

Skoda maakt zich klaar voor een gloednieuw model, en dat doen ze op z’n Skoda’s. Na het interieur krijgen we nu namelijk ook het complete exterieur in schetsen te zien. Maak dus kennis met de elektrische Skoda Elroq, een maandje voor je ‘m eigenlijk zou zien!

Skoda heeft grote plannen op elektrisch vlak, echt waar. Zo heeft het momenteel alleen maar de Enyaq aan zijn laadpaal hangen — samen met diens coupéversie, als je die mee wil tellen — maar binnenkort krijgt die gezelschap van niet één, ook niet twee, zelfs niet drie maar zowaar vier elektrische nieuwkomers. Volgend jaar mag je bijvoorbeeld rekenen op een productieversie van de compacte Epiq terwijl er in 2026 een elektrische break én zevenzits SUV aan zitten te komen. Eerst is het echter de beurt aan de Elroq en we hebben goed nieuws indien je daarop écht niet kan wachten.

Met duck-… pardon: deckface

Skoda is namelijk zo vriendelijk geweest om alvast een paar schetsen van die elektrische SUV te delen, zoals ze wel vaker doen in aanloop naar een lancering. Dat zijn deze keer echter wel heel interessante schetsen want we maken hier kennis met — alweer — een compleet andere designtaal voor de neus. Zo worstelen de Tsjechen al even om een uniform smoelwerk te vinden dat al hun modellen kan verbinden, waardoor de nieuwe Kodiaq er compleet anders uitziet dan de bijna gelijktijdig onthulde Superb én de net gefacelifte Octavia. Daar doet deze Elroq nog een schepje bovenop want diens ‘Tech-Deck Face’ — niet te verwarren met het duckface van je TikTokkende dochter — pakt uit met verlichting in twee lagen, een beetje zoals elektrische Audi’s van tegenwoordig.

Skoda Elroq exterieur 2024

Achteraan leunt de Elroq dan weer dichter aan tegen wat we al kennen want daar lijkt hij best sterk op de Enyaq. Dat zeiden we een paar weken terug ook al wanneer Skoda schetsen van het interieur deelde, en die gelijkenissen zijn ook geen toeval. Onderhuids gaat de Elroq zijn platform namelijk delen met die Enyaq, compleet met diens accu’s van 55 tot 82 kWh en motoren met 170 tot 299 pk. Hij wordt alleen een slagje compacter dan die Enyaq en daardoor natuurlijk ook een slagje goedkoper. We leren er alles over binnen een maand, want de onthulling staat op de planning voor begin oktober.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws