Wordt deze nieuwe Kia-hatchback de volgende Ceed?

Kia K4 5DR 2024

Kia heeft een nieuw model voorgesteld in de VS: de K4. Die komt er aanvankelijk op de markt als ietwat smaakgevoelige fastback maar nadien volgt er ook gewoon een vijfdeurs hatchback… En de kans is niet onbestaande dat we die laatste ook bij ons mogen verwachten, maar dan met ‘Ceed’ op zijn achterklep.

Kia is zo één van die merken die er in andere markten een bijna compleet ander gamma op nahoudt. Zo is de Sportage in de Verenigde Staten bijvoorbeeld een stuk langer dan bij ons en hoeven we op de Seltos, Carnival, Telluride en Forte hier al helemaal niet te rekenen. Die laatste krijgt er trouwens aflossing in de vorm van de nieuwe Kia K4 en ook die waagt waarschijnlijk de sprong naar Europa niet… Of tenminste: niet in fastbackvorm.

Europese looks én cijfers

Tijdens de onthulling van zijn K4 heeft Kia namelijk een paar beelden getoond van een hatchback-versie en het moet gezegd: die ziet er een stuk geslaagder uit. Sterker nog: met zijn kortere achterpartij en zijn strakke LED-lampen zou hij wat ons betreft gerust naast iets als een Peugeot 308 mogen staan. De voorkant blijft dan weer identiek aan die van de reguliere K4 maar in combinatie met de hatchbackvorm lijkt alles wat meer in balans. Nu weten we trouwens ook wat er onder die lange motorkap ligt: een 1.6-liter viercilinder benzinemotor met turbo die 190 pk naar de voorwielen stuurt.

Kia K4 5DR 2024

Dat klinkt dus allemaal best Europees voor een puur Amerikaans model, en stiekem is de kans ook helemaal niet onbestaande dat dit verhaal een Europees staartje krijgt. Volg namelijk maar even mee: de K4 fastback is de opvolger van de Forte in de VS, die in principe een sedanversie was van het model dat wij hier kennen als de Ceed. Als deze ‘K4 5DR’ dus de hatchbackversie is van die K4 fastback, dan zou het zomaar eens kunnen dat we hier min of meer kijken naar de volgende Ceed voor de Europese markt… Dus dan rest enkel nog de vraag: zouden we de komst van deze Kia zien zitten? Laat het ons weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Erwin 21:48
afbeelding van Erwin

Laat die nu aub wel naar Europa komen,
Het is zal zuur genoeg dat de k5 nooit onze kant op is gekomen.
Tot die tijd blijf ik genieten van mijn proceed.

Marijn 13:37
afbeelding van Marijn

Een breakversie zie ik wel zitten

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws