Dit kost de duurste Dacia die je kan samenstellen: nog steeds betaalbaar?

Duurste Dacia Duster 2024

Wie Dacia zegt, zegt betaalbaar toch? Met die vraag op zak trokken wij richting Dacia-configurator, klaar om helemaal los te gaan met onze virtuele centen… Dus wat denk je: als je letterlijk alles wat je kan bedenken op een Duster steekt, eindig je dan nog steeds met een verrassend betaalbare auto?

Je hebt het vast ook al gemerkt: het Dacia van vandaag is niet meer het Dacia van pakweg tien jaar geleden. Toen was zowat het enige verkooppunt van het merk de lage prijs, maar tegenwoordig is Dacia veel meer dan enkel een budgetmerk. Zo kan je hun gemiddelde model in een avontuurlijker of net chiquer jasje steken als je dat wil, kan je er flink wat luxesnufjes op krijgen en hem zelfs trakteren op een resem leuke accessoires. Tijd dus om even te kijken wat er gebeurt als je letterlijk al die zaken op de duurste Dacia steekt — je weet wel, voor de wetenschap.

Hybride-Duster

Om te beginnen gaan we dus op zoek naar de Dacia met de hoogste basisprijs, en dat blijkt de nieuwe Duster te zijn. Daarvoor moet je in zijn goedkoopste vorm 18.990 euro over hebben maar naar die goedkoopste vorm zijn we in dit geval dus niet op zoek. Wij scrollen door naar het andere uiteinde van de configurator want daar staat het ‘Extreme’-uitrustingsniveau, dat met zijn startprijs van 23.990 euro het duurste van het gamma is. Op motorisch vlak is de nieuwe hybride aandrijflijn dan weer het prijzigst dus ook die vinken we aan, waardoor onze Dacia dan 27.690 euro gaat kosten.

Duurste Dacia Duster 2024

Dan heeft je Duster Hybrid 140 Extreme echter wel nog een gratis witte lak over zijn koets, dus dat kunnen we niet laten gebeuren. In de plaats daarvan steken we hem in het stoere ‘Korstmos Kaki’ voor 550 euro — want duurder dan dat wordt een kleurtje niet bij Dacia. Op velgenvlak leggen we dan weer graag nog 250 euro neer om de standaard 17-inchers te vervangen door 18-inchers. Vervolgens krijg je drie optiepakketten voorgeschoteld en je raadt het al: die vinken we allemaal aan. Zo beschikt onze droom-Duster voor 450 euro over een 360°-parkeercamera en een dodehoekwaarschuwing, voor 750 euro over een 10,1-inch touchscreen met navigatie een draadloze smartphonelader en voor 320 euro over verwarmde voorzetels en een verwarmd stuur.

Treeplanken en een dakrek

Het leukste moet dan echter nog komen: de accessoires. Dat zijn er tegenwoordig zo veel dat we ons beperken tot de zaken waar je dagelijks mee kan rondrijden — dus de dakkoffer of het heerlijke Sleep Pack slaan we over. Volg dus even mee: voor 737 euro krijgt onze Dacia heuse treeplanken en voor 158 euro verlichte Duster-logo’s in zijn dorpels. Verder monteren we een trekhaak en daar kiezen we natuurlijk het duurste exemplaar: een afneembare voor 864 euro. Binnenin vinken we alle YouClip-accessoires aan die we kunnen vinden: de smartphonehouder voor 22 euro, een bekerhouder voor 17 euro en een kledinghaakje voor nog eens 17 euro. Tot slot gaat er een haaienvinantenne bovenop voor 168 euro, naast een dakrek van 1.034 euro want dat ziet er zo cool uit dat wij daar gewoon dagelijks mee zouden rondrijden.

Duurste Dacia Duster 2024

Daarmee hebben we al het denkbare op onze Dacia Duster gekleefd, dus op welke prijs komen we dan uit? Wel, zoals je hem hier ziet kost hij 33.027 euro… Maar voor dat geld heb je dus een stoer aangeklede hybride-Duster met flink wat opties én accessoires. Zijn geld waard? Laat het ons weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 15:03
afbeelding van Waxweazel

Probeer maar eens een hybride te vinden die goedkoper is. De meeste zullen zelfs in basisprijs nog duurder zijn dan deze Dacia die alles van opties heeft waarvan een groot aantal totaal onnodige zelfs.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws