BMW patenteert ‘iM3’-naam: wordt volgende M3 elektrisch?

BMW iM3 patent 2023

Hou je vast, BMW ///M-aanhanger, want alles wat je over je favoriete letter denkt te weten zou wel eens kunnen veranderen. In het Duitse patentbureau is namelijk een aanvraag opgedoken om de naam ‘iM3’ vast te leggen. Dat kan maar één ding betekenen: BMW werkt aan een zuiver elektrische M3.

Wil je vandaag de dag een sportieve BMW op elektrokracht, dan is er al flink wat keuze. Zo vind je van bijvoorbeeld de i4, i5, i7 en de iX al varianten in de catalogus met een M’etje in de naam, al zijn die M50’s en M60’s natuurlijk geen echte M-modellen. In de plaats daarvan zijn het er van de M Performance-soort waarbij de Motorsport-afdeling, net als bij pakweg een BMW M135i of M240i, zijn sportieve saus over het reguliere model heeft gegoten. Een échte elektrische ///M is er dus nog niet, maar die zou misschien niet zo lang meer op zich laten wachten.

///M ontmoet Neue Klasse

In het Deutsche Patent- und Markenamt is er namelijk een aanvraag opgedoken om een wel heel bijzondere naam vast te leggen. Die naam luidt ‘iM3’ en de aanvraag in kwestie werd ingediend door niemand minder dan Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft — BMW voor de maten. Veel hoef je niet over het gamma van dat merk te kennen om te weten dat het hier om een elektrisch model gaat want sinds injectie niet zo bijzonder meer is, is dat waar BMW het ‘i’-tje voor gebruikt. De combinatie ‘M3’ behoeft dan evenmin introductie dus jawel: het ziet ernaar uit dat ze bij BMW werken aan een zuiver elektrische opvolger voor één van hun meest iconische sportsedans.

BMW iM3 patent 2023

Compleet uit de lucht komt dat nieuws niet vallen, want eerder toonden de Duitsers al een viermotorig prototype van een elektrische M3-achtige. Het zou ons echter sterk verwonderen indien die iM3 op de huidige M3 gaat lijken, zowel boven- als onderhuids. Zo is BMW momenteel bezig met de ontwikkeling van hun Neue Klasse-platform dat de basis moet worden van een compleet gamma aan EV’s, en het eerste model zou omstreeks 2025 op de markt moeten komen. Dat wordt een sedan van het formaat van de BMW 3 Reeks… Dus de kans zit er dik in dat die dan een sportieve variant krijgt onder de noemer ‘iM3’.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mr Ponrow 20:05
afbeelding van Mr Ponrow

Ik vermoed dat de eerste elektrische M wel snoeihard moet gaan.
Het lijkt nu dat men de M50/M60 modellen een beetje moet knijpen om niet al te veel in het vaarwater te komen van de echte M modellen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws