Krijgt de BMW 4 Reeks geen opvolger meer?

BMW 4 Reeks 2024

Vind jij de BMW 4 Reeks ook de knappere 3 Reeks? Kijk dan even weg, want er is mogelijks slecht nieuws op komst. Volgens insiders plant BMW namelijk geen nieuwe generatie meer van zijn 4-serie, en dus ook niet van zijn i4. Die laatste zou namelijk vervangen worden door de elektrische 3 Reeks van de ‘Neue Klasse’.

Wil je vandaag de dag een BMW-berline in het D-segment, dan kan je eigenlijk kiezen uit twee best gelijkaardige modellen. Zo is er al sinds jaar en dag de 3 Reeks maar vind je die wat te braafjes gelijnd, dan hebben de Duitsers een vijfdeursversie staan van hun 4 Reeks. Die is er natuurlijk ook als coupé en als cabrio maar qua segment blijft de 4’er wat in het vaarwater van de 3’er spelen… En dat komt niet goed als er straks nog een modelletje in datzelfde vaarwater verschijnt.

Hoop voor coupé en cabrio?

Het immer alerte BMW Blog heeft namelijk van insiders binnen het merk vernomen dat de huidige BMW 4 Reeks de laatste wordt. Zo zouden ze in Beieren wel nog een gloednieuwe generatie van de 3 Reeks plannen op het CLAR-platform met verbrandingsmotoren, maar niet van het strakker gelijnde broertje. Dat geldt volgens BMW Blog zowel voor de vijfdeurs Gran Coupé als voor de Coupé en Cabriolet, en ook voor de M4 en zelfs de i4. Wanneer de 4 Reeks er binnen een paar jaar uit gaat, heeft BMW namelijk al een andere EV in datzelfde segment in de showrooms.

BMW 4 Reeks 2024

Zo gaat binnenkort het doek van de ‘Neue Klasse’-sedan, de eerste van een reeks zuiver elektrische modellen. Die zou de vorm aannemen van een 3 Reeks op stroom, waardoor BMW tegelijkertijd twee verschillende 3 Reeksen in zijn gamma zal hebben: die op verbranding en die op elektro. Dat elektrische exemplaar maakt op die manier echter niet alleen de i4 overbodig, maar zou ook wat gestroomlijnder worden waardoor hij qua vorm het brugje maakt tussen 3- en 4-serie… Al is er wel nog hoop in de vorm van de coupé- en cabrioversies. Die zou het elektrische Neue Klasse-model ook krijgen en het is niet uitgesloten dat BMW daar dan wel nog de ‘4’-naam op kleeft. Concrete informatie volgt vermoedelijk volgend jaar, bij de lancering van de elektrische 3 Reeks.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws