Opel Corsa-E krijgt opnieuw OPC-versie, Mokka-e ook

De Opel Corsa-e en zijn crossoverbroertje Mokka-e krijgen in de toekomst een OPC-versie. Die krijgen niet per se meer vermogen, al mogen de klanten zich wel aan extra performantie verwachten.

Brits directeur Stephen Norman van Vauxhall, het zustermerk van Opel, bevestigde dat nieuws aan AutoExpress. Hoe die extra performantie zich uit, liet Norman niet weten. Nochtans zouden de vermogensadepten wel graag weten hoe Opel een sportieve Corsa-e OPC ziet als die gebruik moet maken van dezelfde elektromotor met 136 pk, een stuk minder dan de 207 pk uit de benzinemotor van zijn voorganger. Heel veel extra heeft de Corsa-e OPC niet nodig, want de huidige elektrische Corsa haalt - behalve het vermogen dan - wel specificaties die in de lijn van de vorige OPC liggen. Stephen Norman liet wel blijken dat er nog een pak mogelijkheden zijn om de ophanging en remmen aan te pakken, net zoals de stuurinrichting.

Behalve de Corsa-e OPC zou er dus ook een Mokka-e OPC komen, beiden wagens delen hun elektromotor. Wie even over de grens kijkt, ziet dat ook de Peugeot e-208 en e-2008 een sportievere PSE-variant (Peugeot Sport Engineered) zullen krijgen naar het voorbeeld van de 508 PSE. Of zouden ze toch de GTi-badge weer bovenhalen?

Het is nog een jaartje wachten óf de Corsa-e OPC en zijn kornuiten misschien tóch wat vermogen bij krijgen, in 2022 worden de sportieve versies gelanceerd. op de foto is de Corsa-e ADAC Rallywagen te zien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws