De beste Opel Astra ooit is op komst

Opel Astra 2021 Teaser

Nu Opel deel uitmaakt van de Stellantis-groep is het in een rotvaart haar line-up aan het moderniseren. Dit jaar staat er een nieuwe Astra op het menu. Die zesde generatie heeft alles in zich om een dijk van een auto te worden. Met dank aan de nieuwe moedergroep.

Laat ons met een straffe stelling binnen vallen; De Opel Astra is al dertig jaar één van de meest zoutloze Duitse auto's op de baan. Zelfs de OPC-derivaten wisten weinig emotie tevoorschijn te toveren. Na dertig jaar lijkt er echter vernieuwing aan de horizon. Met dank aan moedergroep Stellantis. De nieuwe Opel Astra wordt een Peugeot 308 in een ander jasje en dat is het beste dat 'm ooit kon overkomen.

Zonnebril

Nu goed, Opel wil het daar vandaag niet over hebben. Nee, Opel wil ons laten kennismaken met de eerste nieuwe stukjes design van de zesde generatie Astra. Ook dat is op zich nieuw, een Astra met designdetails. Hoe dan ook, de zesde generatie zal gekenmerkt worden door het nieuwe familiegezicht. Die "Vizor" bestaat uit een dikke zwarte lijn op de snuit waarin de lampen en led-dagrijverlichting vervat zit. Als een soort van zonnebril op de snoet.

Opel Astra 2021 Teaser

Verder krijgen we nog een detailbeeld van de bips waarop met trots "ASTRA" centraal staat. Daarnaast kunnen we uit de plaagplaatjes al destilleren dat Opel een knalgele lakkleur voorziet voor de Astra. Met desgewenst een zwart dak. Het interieur staat dan weer in het teken van het "Pure Panel", Opels visie van het infotainmentsysteem dat werd ontwikkeld door PSA en ook wordt gebruikt door Peugeot en Citroën.

Plug-in?

Hoewel Opel er met geen woord over rept, komt de nieuwe Astra op het EMP2-platform van PSA te staan. Dat platform maakt nu ook al het goede weer onder de Peugeot 308 en kan schermen met geweldige rijkwaliteiten. Daarnaast opent dat platform de deur voor elektrificatie. Zo zal er naast klassieke benzine- en dieselmotoren ook plaats zijn voor een plug-inhybride met potentieel 225 pk. Interessant voor de leasingmarkt... tot de overheid de spelregels aanpast in 2026.

Opel Astra 2021 Teaser

Dit jaar nog start Opel de productie van haar nieuwe Astra in het Duitse Rüsselsheim. Daarbij zal er zowel plaats zijn voor een vijfdeurs hatchback én een stationwagenversie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws