Audi RS6 vs Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake

audi-rs6-2013-vs-mercedes-cls-shooting-brake-63-amg-2013

De Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake, dat is een hele boterham. Zeker ten opzichte van de Audi RS6. Dat komt omdat de snelste A6 er alleen in Avant versie is, de RS7 moet immers de RS6 Sedan vervangen. Bij Mercedes is het een heel ander verhaal.

Daar heb je meer keuze. Wil je een super snelle grote break, dan is er uiteraard ook nog de E63 AMG Combi. Die biedt veel meer ruimte dan deze CLS Shooting Brake, maar doet veel minder hoofden draaien. Beide "familiewagens" beschikken over geblazen V8-ten. De Audi doet het met 4 liter nog bescheiden aan, toch perst hij er 560 pk en 700 uit. De AMG met performance pakket beschikt over een 5.5 liter met 3 pk minder, maar 100 Nm meer. Het lijkt mij moeilijk kiezen tussen deze twee, dus laten we Harris maar het woord voeren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Carlos 21:02
afbeelding van Carlos

IK vind het straf dat Chris toch kiest voor de RS6 boven zijn CLS63 shooting break AMG.
Ik zou het ook doen maar kom :D

Techno Patat 11:45
afbeelding van Techno Patat

Hahum, ja ik fanboy vind dat me er weer onrecht is aangedaan en ik zet het dus ook eventjes recht (moest mercedes mij een euro geven per keer dat ik die ster verdedigde had ik nu al een cls63 SB voor de deur staan! Verdoeme zeg, heeft er dat nog geen enkele hoge pief bij MB opgemerkt :P?):

Heel deze alinea was 1 grote fout, les geleerd: in't vervolg google ik meer voor ik de fanboy uithang en op cijfers zaag :P!

En hij zegt dat de RS de objectief betere auto is. Maar welke AMG haalt het nu obectief van een tegenstander? Enkel de vorige E63 die zowaar een betere handling en bruikbaarheid had dan de M5 en RS6! Hij was wel lelijker ma swat :P! De laatste generatie's AMG zijn objectief gezien niet de betere auto, maar worden wel bijna altijd door journalisten verkozen tot hun koopadvies omdat ze de leukere auto's zijn (hij zegt zelf over de RS6 dat hij BIJNA even leuk is :p!). De c63 sedan wordt bijna altijd verkozen boven de m3, de nieuwe e63 wordt de rijdersauto genoemd vergeleken met de nieuwe M5, al is hij trager... Moet ik doorgaan of snap je m'n punt :P? Al moet ik zeggen dat over de A vs de m135 de meningen wat meer verdeeld zijn!

Hij kiest dus niet echt voor de rs Carlos, hij zegt dat het de objectief gezien betere auto is ;-)! Maar wie koopt een auto nu gebaseerd op objectieve puntjes? Ikke niet allesinds ze, ik koop hem op gevoel en met een beetje verstand in het achterhoofd ;-)! En al zeker niet moest ik in die price range shoppen! Dan koop ik wat ik het leukst vind, niet wat volgens de puntjes op 10 de betere auto is!

Maar ik moet wel toegeven: ik heb in Infolstadt een RS6 of 25 gezien en ze blijven ee ongelofelijk vet uitzien! Ik blijf een grotere fan van de vorige rs6, maar deze heeft de looks om indruk te maken... Zeker in een matte kleur zijn ze enorm dik en knap!

Ziezo, excuseer me voor het lang gerekte commentaarke! Maar het is een saaie en eenzame avond ten huize Patat's :D!

Carlos 11:13
afbeelding van Carlos

Hier heb ik op gewacht op de reactie van DE AMG fan :D
Het blijft nog altijd persoonlijke mening vind ik. Mercedes, BMW, Audi... ieder heeft zijn voorkeur. Op vlak van sound is Mercedes altijd al meester, het blijft heerlijk.

Oké de fun blijft uiteraard met een RW aandrijving en de spijtige (zware) onderstuur dat je bij de RS hard hebt tja voor vele reviewers is dit de 'pain in the ass'.
Maar hoeveel keer ga je zo hard door de bochten dat je over - nog onderstuur gaat hebben? Patat zeg eens eerlijk :D Als je zo een CLS SB onder uw gat hebt (als nieuwe wagen dan :D) doe je dan zo zot? ^^

En BTW moet een reviewer niet altijd een tikkeltje meer objectief zijn ^^

Techno Patat 11:44
afbeelding van Techno Patat

Ik toch dikwijls hoor, op de rondpuntjes aan m'n thuis die ik goed ken/kan, of op de weg naar m'n werk liggen er een aantal 'open' bochten waardoor ik wel enorm push :-)! Bandjes gaan dan ook niet langer dan 15.000km mee bij mij :(!

Maar ik heb het vooral over de beleving, door het geluid en de rwd ga je met een cls AMG aan 35 per uur al eens een stapje zetten en ga je een glimlach op je gezicht hebben. Met de Audi ga je dat hebben als je op de snelweg net een Porsche vernedert hebt, of bij stoplichtsprintjes... Maar nooit echt aan legale snelheden :-)!

Ik kies dan eerder voor wat minder grip in de regen en wat meer beleving dan allround plezier! Moest ik kunnen kocht ik m'n alfa ook in rwd, want net hetzelde hier nu! De Alfa is een super auto, maar hij wordt pas levendig boven de 120! Of op rondepuntjes en bochten op de limiet. Maar als de politie je over dat rondpunt ziet vlammen zal het ook je beste keer niet zijn :P! Met een rwd moet ik heus niet kunnen driften als meneer Harris om er plezier mee te hebben, gewoon ergens uitrijden en de achterkant die een klein stapje zet is al genoeg voor een glimlach op je gezicht ter grootte van de Chinese muur ;-)!

Carlos 12:45
afbeelding van Carlos

:-) misschien zou een banden sponsor handig zijn in zo'n geval ^^

Die brede smile kan ik geloven :-) zou dat ook hebben. Toch ^^
Ik blijf een ras echte audi fan zoals jij een ras echte Mercedes (eventueel enkel AMG) fan bent ^^

Hoe je het draait of keert er zullen menig koppen draaien of het nu de RS of de AMG is dat voorbij rijd. En daar krijgen we toch ook alle 2 smile van ^^

Techno Patat 15:44
afbeelding van Techno Patat

True, we zouden alletwee heel gelukkig zijn in onze auto's :p!

Tjah, een sponsor is handig! Maar kweet hoe het komt, en het is het waard ook :p!

Kben vooral AMG fan, maar een gewone mercedes kan me ook bekoren als hij juist aangekleed is en een deftige motor heeft ;)! Naar een C200 cdi ga ik zelden omkijken bijvoorbeeld :p! Maar een C250 CDI met amg kit, juiste velgen en knap interieur kan ik zeker waarderen! Maar dat kan ik van een Audi ook hebben... Ik ben vooral autoliefhebber ;)!

Carlos 17:03
afbeelding van Carlos

De juiste aankleding doet veel daar geef ik gelijk aan! Daar kijk ik ook naar als ik een wagen zie, eender welke ;-)

Wim 10:31
afbeelding van Wim

@patat: ivm pk's, heeft Chris het dan niet bij het rechte eind? Hij zegt dat de CLS 100 Nm meer heeft dan de RS6, dus 800 ipv 700. En bij de "standaard" 63 AMG heb je 525 pk en 700 Nm. Ik kan niet meer volgen :)

Over het algemeen vind ik AMG's beter klinken, en voor mij is dat in de echte wereld een grote plus :)

Techno Patat 11:39
afbeelding van Techno Patat

Je hebt gelijk! Helemaal mijn fout! De normale heeft 525pk! Tedoeme, blijkbaar is dat verandert met de update! Ik dacht dat de cls nooit geleverd geweest is in 525pk, blijkbaar wel dus :P! Fout volledig op mij, en een beetje op mister Harris! Van hij zegt dat 2500 voor een differentieel veel is! Maar de performance pack heeft grotere remmen, dat differentieel, extra koelers, hogere top en wat extra punch... Dat verantwoord de prijs dan weer wel imo :-)!

In Affalterbach stond er een CLS SB S met 580pk en toen stond er bij: u hebt al een cls 63 amg SB vanaf ...... Eur (557 pk)! Vandaar dat ik eigenlijk dacht dat ze nooit de 525pk's geleverd hadden, want hoelang is de cls63 nu al uit? Een jaar ofso?

Wim 12:26
afbeelding van Wim
Techno Patat 15:33
afbeelding van Techno Patat

What?? vooral de automotive tijd! Ik sta er van versteld dat dit al de 2e generatie RS6 die ik als autoliefhebber meemaak, en binnenkort de 2e M3, en al de triljoenste speciale Porsche en Lambo! Heel snel :p!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws