Deze knappe Kia doet dromen van een Stinger-opvolger (2024)

Kia K8 2024

De Kia Stinger is al even niet meer, en daarmee nam het merk bij ons afscheid van premiumberlines. Elders is dat wel even anders, zoals in thuismarkt Zuid-Korea. Daar heeft Kia net een facelift van zijn K8 onthuld en die krijgt zo’n indrukwekkende looks, dat we er ook in Europa van zouden gaan dromen…

Er hangt nog vaak een budgetluchtje rond de Kia-naam, maar daar komt steeds meer verandering in. Zo kan je met een beetje creativiteit een Sorento van dik 70.000 euro samenstellen en kijk je naar de elektrische EV9, dan begint die zelfs pas rond die prijs. In andere markten kan je al helemaal voor luxe gaan met je Kia, kijk maar eens naar thuisland Zuid-Korea. Daar heeft het merk een reeks luxesedans in de aanbieding waaronder deze K8.

Leegte van de Stinger

Die K8 kreeg pas nog een facelift en daarbij werden zijn ietwat Mondeo-achtige looks compleet overboord gegooid. In de plaats daarvan krijgt hij Kia’s ‘Opposities United’-snuit opgespeld, compleet met vlijmscherpe ‘Star Map’-verlichting en een doorlopende LED-balk achterop. Terminologie terzijde is het eindresultaat een indrukwekkend futuristische sloep geworden en met zijn lengte van 5,05 meter en zijn elektrisch verstelbare achterbank, zou hij een lekker eigenwijs alternatief voor pakweg de BMW 5 Reeks of Mercedes E-Klasse kunnen betekenen.

Kia K8 2024

Dat geldt ook op motorisch vlak want de Koreaan kan zijn of haar K8 naar wens voorzien van een 3.5-liter V6, goed voor 400 pk op de vier wielen. Mag het toch wat minder zijn, dan is er ook een 2.5-liter viercilinder met 200 pk of een 180 pk sterke hybridevariant met voorwielaandrijving. De leegte van de Stinger kunnen vooral die laatste motorisaties natuurlijk niet vullen, maar zijn lijnenspel doet toch bijna dromen van een wereld waarin Kia wel verder had gebouwd op het idee achter de Stinger… Al blijft het bij dromen, want Europese plannen heeft het merk met deze K8 niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws