Audi hint naar komst ‘Q9’: eindelijk rivaal voor GLS en X7?

Audi Q7 2024

Wil je graag een knoert van een Duitse SUV, maar mag het om één of andere reden geen Mercedes GLS of BMW X7 zijn? Dan kan je altijd bij Audi terecht, zou je denken, maar dat klopt niet helemaal. In Ingolstadt hebben ze namelijk geen alternatief voor die giga-SUV’s… Of tenminste: nog geen.

Je hebt het misschien ook al gemerkt, maar Audi hinkt op sommige vlakken een beetje achterop. Zo wordt het onder het mom van de ‘Duitse Drie’ wel eens in één adem genoemd met BMW en Mercedes, maar die hebben allebei al een heel gamma aan EV’s uitgebouwd terwijl Audi het doet met in essentie drie elektrische modelletjes. Verder staan Audi’s showrooms stiekem vol best oude auto's en heeft het in sommige segmenten al helemaal geen antwoord op modellen van zijn rechtstreekse concurrenten, zoals de BMW X7 en Mercedes GLS… Maar in dat laatste komt misschien binnenkort verandering.

Gedeelde genen met Porsche?

In een interview met het Australische CarSales heeft de lokale Audi-baas, Jeff Mannering, namelijk laten vallen dat Audi het idee van een SUV boven de Q7 en Q8 allesbehalve heeft opgeborgen. Sterker nog: volgens de topman zouden we “in de komende 24 maanden” wel eens een doorbraak kunnen zien op dat vlak. Mannering bevestigde nog niet of het model dan effectief ‘Q9’ zou gaan heten, al grapte hij wel dat hij die naam best goed klinken vond. Volgens Audi’s nieuwe strategie zou een oneven cijfer echter betekenen dat het om een model met verbrandingsmotoren gaat, en dat lijkt steeds onwaarschijnlijker.

Audi Q6 e-tron teaser 2024

Concerngenoot Porsche heeft namelijk al een elektrische SUV boven de Cayenne in de pijplijn dus het lijkt maar zo logisch dat Audi zijn nieuwkomer op datzelfde platform zou baseren. Dat gebeurt namelijk ook al met de aankomende Q6 e-tron, die zijn genen zal delen met de elektrische Porsche Macan. Die Q6 e-tron is trouwens niet de enige nieuwe Audi die eraan zit te komen, want binnen nu en een paar jaar verwachten we ook een A6 e-tron én een A4 e-tron. In Ingolstadt werken ze met andere woorden naarstig aan de inhaalbeweging op BMW en Mercedes, dus het is niet onwaarschijnlijk dat daar effectief ook plannen voor zo’n giga-SUV tussen zitten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws