Toyota legt Camry al op de tekentafel

Toyota, Camry

De Camry werd vorig jaar bij ons opnieuw gelanceerd en vandaag krijgt hij al een facelift. De hybride aandrijving blijft op post.

De huidige Camry werd pas in 2019 op de Belgische markt geïntroduceerd, nadat Toyota’s grootste berline heel wat jaren uit de catalogi was verdwenen. Feit is dat de wagen die sinds vorig bij ons weer werd aangeboden, geen echt nieuw model was. Toyota had deze Camry immers al in 2017 op de Amerikaanse markt gelanceerd, waardoor de wagen wel degelijk rijp is voor een opfrisbeurt.

De Japanse constructeur voorziet een nieuwe neus, zodat hij beter aansluit bij de rest van de Toyota-line-up. Het interieur mag rekenen op een nieuw infotainmentsysteem met een vernieuwd aanraakscherm en connectiviteit met Android Auto en Apple Car Play. Onder de motorkap komt een hybride aandrijving met een 2.5 liter grote benzinemotor en een elektromotor.

Safety Sense

Toyota voorziet een compacte batterij die regeneratief wordt opgeladen tijdens het vertragen en het remmen. Het gaat niet om een stekkerhybride waarvan je de batterij via het stopcontact moet opladen. De gebruiker heeft dus geen (toegang tot) laadinfrastructuur nodig, wat de wagen voor een bredere doelgroep inzetbaar maakt.

Tot slot verfijnt Toyota ook nog de veiligheidsuitrusting, die onder de noemer ‘Safety Sense’ wordt ondergebracht. Er komt een verbeterde adaptieve snelheidsregelaar. Verder kan het systeem ook actief sturen om een nakende (frontale) aanrijding te voorkomen. De nieuweling is nog dit jaar te bestellen en zal vanaf 2021 worden geleverd.

Auteur: Auteur: Autofans
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws