Officieel: Audi Q6 e-tron Performance biedt groter rijbereik voor lagere prijs (2024)

Audi Q6 e-tron Performance 2024

Audi breidt het gamma van zijn elektrische Q6 e-tron een beetje uit, en dat doet het naar onder… Of toch indien je naar de prijs van deze ‘Performance’-versie kijkt. Die blijft namelijk voor het eerst onder de 70.000 euro dankzij een enkele elektromotor, maar weet daardoor ook meer rijbereik uit zijn accu te persen.

Wanneer Audi een paar maanden geleden zijn nieuwe Q6 e-tron onthulde, deed het dat — hoe kan het ook anders — met ‘quattro’-vierwielaandrijving voor alle versies. Die versies beperkten zich toen dan ook tot twee stuks want naast een snelle ‘Q6 e-tron quattro’ en een nog snellere ’SQ6 e-tron quattro’ was er niet te kiezen. Daar komt nu echter verandering in want de Duitsers stellen een nieuwe variant voor, en die doet het zonder het ‘quattro’-suffix.

De interessantste Q6 e-tron?

Dit is namelijk de Audi Q6 e-tron Performance en in tegenstelling tot wat die naam doet vermoeden, gaat het hier niet om een nog snellere versie. Wel integendeel: de nieuwkomer biedt hoogstens 326 pk met z’n launch control actief, waarmee hij de 100 km/u aantikt in 6,6 seconden. Nog steeds schappelijk dus, al moet de Performance wel onderdoen voor de 387 pk sterke quattro-versie en natuurlijk de SQ6 e-tron met zijn 517 pk’s. Dat ligt eraan dat hij de elektromotor op de vooras achterwege laat en het doet met één enkele krachtbron op de achteras. De grote 94,4 kWh-accu van zijn potentere broertjes mag deze Performance wel houden en dat maakt hem plots misschien wel de interessantste Q6 e-tron van het gamma.

Audi Q6 e-tron Performance 2024

Het weghalen van die tweede elektromotor maakt de nieuwkomer namelijk een stukje zuiniger en dat resulteert in een groter rijbereik. Zo moet je er tot 637 kilometer ver mee komen op een volle accu, ten opzichte van 625 kilometer voor de Q6 e-tron quattro. Daarnaast wordt de Performance er ook een stuk minder duur op want Audi biedt hem aan vanaf 69.300 euro. Dat maakt hem welgeteld 6.600 euro goedkoper dan de quattro-versie… En dan is het gamma nog niet compleet. Bij de lancering van de Q6 e-tron beloofde Audi namelijk ook nog een achterwielaangedreven versie met een kleinere 83 kWh-accu, dus verwacht dat de basisprijs van deze EV straks nog een beetje daalt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws