Audi plaagt met coupé-SUV van de toekomst: Activesphere Concept

Audi Activesphere Concept teaser 2022

Audi heeft een klein ongelukje gehad. Oorspronkelijk plande de constructeur namelijk een familie van drie ‘Sphere’-conceptcars, maar nu kondigen de Duitsers aan dat er een onverwachte vierde telg op komst is. Die gaat ‘Activesphere’ heten en komt in de vorm van — wat had je gedacht — een elektrische SUV.

Audi lijkt maar geen genoeg te krijgen van zijn ‘Sphere’-conceptcars. In 2021 kregen we namelijk de Skysphere Concept, een elektrische coupé, te zien als eerste van drie studiemodellen. Die werd een maandje later gevolgd door de Grandsphere en dat was een knoert van een autonome luxesloep. Met de onthulling van de Urbansphere-MPV eerder dit jaar dachten we dus dat de cirkel rond was, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Ergens onderweg heeft Audi namelijk beseft dat de belangrijkste carrosserievorm van het moment ontbrak in de Sphere-familie: een SUV.

Inclusief skilatten

Dat maken ze binnenkort dubbel en dik goed met de Activesphere Concept. Dat wordt namelijk niet gewoon een SUV, maar zelfs een coupé-SUV om aan de meest recente rage te beantwoorden. Audi belooft echter dat deze Activesphere — in tegenstelling tot de meeste coupé-SUV’s op de hedendaagse markt — verder gaat dan enkel wat hogere ophanging. Zo zou de conceptcar zijn mannetje kunnen staan op zowel verhard als onverhard terrein, en dat zetten ze nog eens extra in de verf door een set skilatten op het dak te monteren. Dat dak bestaat trouwens uit glas, al kunnen we door de donkere foto nog geen interieurdetails onderscheiden. Het enige dat we lijken te zien, zijn vier stoelen met een avontuurlijke, felrode bekleding.

Audi Activesphere Concept teaser 2022

Over de aandrijflijn geeft Audi nog niks prijs, maar een terugblik naar de vorige Sphere-studiemodellen vertelt genoeg. Die waren namelijk stuk voor stuk in staat om autonoom te rijden, en werden natuurlijk ook zuiver elektrisch aangedreven. Dat zal dus niet anders zijn voor deze Activesphere, al voegt die daar dan wel wat terreinvaardigheden aan toe met dank aan die knobbelige offroadbanden. Meer details leren we op 26 januari 2023, wanneer Audi deze vierde conceptcar officieel onthult.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws