Elektrische Alpine A290 deelt z’n röntgenfoto in aanloop naar onthulling

Alpine A290 teaser 2024

Het is bijna zover: binnenkort onthult Alpine zijn eerste zuiver elektrische model: de A290. ’t Is te zeggen, “binnenkort”: we moeten er nog een dikke twee maanden op wachten. Om de tijd te doden delen de Fransen alvast een nieuwe teaser en die ruilt de gewoonlijke camouflage in voor… een röntgenfoto.

Zeg je vandaag de dag Alpine, dan zeg je vrijwel in één adem ook A110. Dat is ook geen toeval want dat is het enige model dat de constructeur op het moment van schrijven in zijn aanbod heeft, zij het in — letterlijk — ontelbare verschillende versies. Dat was ooit anders want naast verschillende sportwagens boden de Fransen ooit ook opgepepte versies van een aantal Renault-modellen aan. Eén daarvan was de Renault 5, en die krijgt binnen een paar maanden een vervolg.

Onderhuids onbekend

Alpine heeft namelijk nog eens een teasertje de wereld in gestuurd over zijn A290 en zegt die naam je niks, dan zetten we je graag even op weg. Dat wordt namelijk niks meer of minder dan een sportieve versie van de nieuwe Renault 5, wat er meteen ook Alpines eerste EV van zal maken. Reken er echter maar op dat de sportieve afdeling zijn eigen saus over die hatchback zal gieten en daar gaf het A290_β-prototype alvast een voorsmaakje van. Die pakte uit met lekker dik bumperwerk en een opvallende spoiler en als we deze vreemde röntgenfoto van het modelletje mogen geloven, zou heel wat van dat design overeind blijven... Al waren we stiekem meer met de gewone camouflage die we in een vorige teaser te zien kregen.

Alpine A290 teaser 2024

Hoewel we op de foto gewoon door een deel van de elektrische Alpine kunnen kijken, worden we niet veel wijzer over wat er zich onderhuids afspeelt. Ga er echter maar van uit dat deze A290 flink wat meer vermogen krijgt dan de reguliere Renault 5 maar hoeveel meer, weten we nog niet. De geruchten spreken alvast over de 220 pk sterke elektromotor van de Renault Megane E-Tech Electric maar of die het echt wordt, leren we pas bij de onthulling van de elektrische hothatch. Alpine maakt alvast van de gelegenheid gebruik om de melden wanneer die zal plaatsvinden: afspraak in de kantlijn van de 24 Uur van Le Mans, op 13 juni.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws