Officieel: Audi SQ5 Sportback TDI is sportieve coupéafgeleide (2020)

Audi SQ5 Sportback TDI 2020

Eind september stelde Audi de Q5 Sportback voor, de variant met steil aflopende daklijn van de Q5. Die Sportback krijgt nu ook de motor van de SQ5 in het vooronder, en heet dus logischerwijs SQ5 Sportback TDI.

Net als de klassieke Audi SQ5 gebruikt deze SQ5 Sportback TDI dus de 3.0 V6 van 341 pk en 700 Nm. Die is sinds de facelift van de Q5 enkele pk’s kwijt, maar maakt dat wel goed door een ruimere mild hybrid-toepassing. Die schakelt de zelfontbrander niet alleen vaker uit, maar voedt ook een elektrisch aangedreven compressor die de druk in de turbo’s sneller doet opbouwen en dus de respons verbetert.

De SQ5 Sportback TDI drijft uiteraard de vier wielen aan via Audi’s bekende Quattro-systeem. Schakelen doet hij nog steeds via een Tiptronic-achttrapsautomaat. Een adaptieve ophanging die de koets 30 millimeter lager legt, is standaard. Optioneel is er luchtvering en een sportdifferentieel. 20-duimsvelgen zijn standaard, exemplaren in 21 duim een optie.

Audi SQ5 Sportback TDI 2020

Visueel krijgt deze SQ5 Sportback TDI uiteraard ook een sportieve behandeling, met gewijzigde bumpers en radiatorrooster, een diffusor en vier ovalen uitlaatpijpen. Binnenin zet de sportieve behandeling zich onder meer door bij de sportzetels en het stuur, en duiken er uiteraard de nodige S-logo's op. De Audi SQ5 Sportback TDI wordt in de eerste helft van 2021 gelanceerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws