Elke Opel heeft volgend jaar een elektrische versie, inclusief Crossland én Grandland

Opel Grandland GSe 2023

Opel heeft het boekje geopend over zijn elektrische toekomstvisie, en die behandelt een misschien wel nabijere toekomst dan je had verwacht. Zo belooft Opel al in 2024 een elektrische variant van elk van zijn auto’s aan te bieden. Daarin staan ze voorlopig al best ver, op twee modelletjes na: de Crossland en de Grandland.

Stellantis is niet schuw van elektrische deadlines. Zo gaan de verbrandingsmotoren er bijvoorbeeld bij DS al uit in 2024 en zelfs bij Alfa Romeo vanaf 2027. Een jaartje nadien volgt Opel, al kijken die Duitsers ook aan tegen een tussentijdse deadline. Zo beloofden ze eerder al dat er vanaf volgend jaar geen enkel model meer in de showrooms staat zonder dat er ook een zuiver elektrische variant van is, en nu leggen ze ook uit hoe ze dat waar gaan maken.

Straks ook elektrische Manta

Kijk je vandaag namelijk in de Opel-catalogus, dan vind je al versies op stroom van de Corsa, de Astra, de Mokka, de Zafira en de Combo. Kenners merken dan op dat er eigenlijk maar twee modelletjes meer ontbreken: de Crossland en de Grandland. Van die eerste zou je misschien denken dat die eruit gaat aangezien dergelijke MPV-achtigen niet bijster populair meer zijn, maar niets is minder waar. Zo belooft Opel nu een gloednieuwe generatie voor de Crossland vanaf volgend jaar, en die krijgt dus ook een elektrische afgeleide. Reken er maar op dat die heel wat van de Corsa Electric en Mokka Electric zal overnemen, aangezien alledrie de modelletjes in het B-segment gaan spelen.

Opel Manta GSe 2023

Wat dan met de Grandland? Wel, ook daar moet je de elektrische roots niet ver gaan zoeken. Zo deelt het huidige exemplaar zijn genen al met pakweg de Peugeot 3008, en laat die nu net volgend jaar vervangen worden door een zuiver elektrische opvolger. Wij gaan er dus van uit dat die E-3008 zijn platform terug gaat uitlenen aan een nieuwe Grandland, want de importeur wist ons al te bevestigen dat de Grandland Electric er dus ook in 2024 komt. Bij Peugeot zal die trouwens staan op een platform dat enkel elektrische aandrijflijnen toelaat, dus wij zetten er ons geld op dat de dagen van de verbrandings-Grandland bijna geteld zijn. En dat is trouwens niet het enige uitsluitend elektrische model waar we ons binnenkort aan mogen verwachten, want rond het midden van dit decennium waagt Opel zich aan een reïncarnatie van de Manta op stroom… die deze keer wél in productie gaat!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Autofreak 15:04
afbeelding van Autofreak

Goed bezig Opel.Benieuwd naar de nieuwe Crossland.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws