Deze Polestar Synergy wordt spotgoedkoop, echt waar (2023)

Polestar Synergy Hot Wheels 2023

Polestar heeft een “elektrische supercar” onthuld en daarvoor zijn ze te rade gegaan bij hun fans. Deze Synergy is namelijk het resultaat van een ontwerpwedstrijd, en Polestar gaat het ding ook effectief op de markt brengen… Al doen ze dat misschien niet op de manier die je denkt.

De ontwerpafdeling van Polestar heeft het druk tegenwoordig. Zo werkten ze een jaartje geleden de Polestar 3 af, lieten ze ons in april dit jaar de 4 zien en weten we dat ze intussen nog naarstig aan het tekenen zijn aan de Polestars 5 en 6. Ze hebben dus vast niet veel tijd over om iets als een elektrische supercar te ontwerpen, maar dat hoeft ook niet. Zet gewoon een wedstrijdje op poten onder je fans, en je hebt een nieuw pronkstuk in handen.

Levensgroot... voorlopig

Getuige deze Polestar Synergy, een auto waarvan de naam verwijst naar zijn ontwikkelingsproces. Polestar daagde zijn fans namelijk uit om ofwel een interieur ofwel een exterieur van een droommodel te bedenken, en selecteerde dan voor elk één winnend team uit meer dan 600 inzendingen. Zo is het koetswerk van de in Parijs gevestigde Devashish Deshmukh en Swapnil Desai, die er de kenmerken van een hamerhaai voor versmolten met de scherpe designtaal die we al van Polestar kennen. De cabine van de hand van de Chinese Yingxiang Li combineerde dan weer een centrale zitpositie met het nodige minimalisme voor optimale focus en controle.

Polestar Synergy Hot Wheels 2023

Wat voor aandrijflijn er precies te controleren valt in deze “elektrische supercar” — zoals Polestar de Synergy zelf omschrijft — mogen we niet weten. Dat doet er stiekem ook niet toe want het exemplaar dat we hier zien, is eigenlijk niets meer dan een levensgroot schaalmodel. Polestar organiseerde de wedstrijd namelijk samen met Hot Wheels en het doel is dus niet om er een echte auto van te maken, maar wel om deze Synergy op de markt te brengen in de vorm van een speelgoedautootje… De kans zit er dus dik in dat je deze Polestar zonder al te veel moeite zal kunnen betalen, al werd er nog geen officieel prijskaartje op de miniatuurauto gekleefd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws