Ook Toyota zwicht voor EV-premie, verlaagt prijs bZ4X tot onder 40.000 euro (2024)

Toyota bZ4X EV-Premie 2024

De Vlaamse EV-premie doet het weer: er daalt nog maar eens een elektrische auto in prijs. Deze keer is het de beurt aan Toyota, dat zijn bZ4X zomaar even 7.000 euro goedkoper maakt. Het resultaat is een basisprijs van 39.590 euro… Of 34.590 euro na tussenkomst van vadertje staat.

De lijst met auto’s die in aanmerking komen voor de Vlaamse EV-premie groeit zienderogen — al moeten we af en toe ook eens een modelletje schrappen. Zo liet Tesla pas nog weten dat zijn Model Y niet meer voor minder dan 40.000 euro verkrijgbaar zal zijn, maar gelukkig wordt dat gemis als de bliksem opgevuld door het volgende merk in het alfabet. Met de ’T’ van ‘troostprijs’: greep je net naast een Tesla Model Y, dan kan je in de plaats daarvan kiezen voor een Toyota bZ4X met korting.

Plots wél interessant?

Toyota heeft namelijk de prijzen herzien voor zijn eerste volledig als elektrisch ontworpen auto, en nog geen klein beetje. Zo krijg je voortaan al een bZ4X mee vanaf 39.590 euro, wat de EV welgeteld 7.060 euro goedkoper maakt dan voorheen. Toch gaat het gewoon om dezelfde basisversie: de ‘Dynamic’ met bijvoorbeeld adaptieve cruise control, een warmtepomp en een achteruitrijcamera. Wil je echter meer dan dat, dan moet je meteen diep in de buidel tasten want voor het volgende uitrustingsniveau, de ‘Business Plus’, vraagt Toyota maar liefst 52.000 euro. Heel natuurlijk is deze prijsdaling met andere woorden niet... Maar dat maakt die basis-bZ4X er natuurlijk niet minder interessant op.

Toyota bZ4X EV-Premie 2024

Hoewel heel wat merken hun EV’s namelijk al onder de 40.000 euro geduwd hebben, moet de basisversie van de Toyota niet voor die anderen onderdoen. Wel integendeel: met 204 pk biedt die niet alleen meer vermogen, maar met 64 kWh ook meer accucapaciteit dan pakweg de basis-Skoda Enyaq iV die je nu voor 39.990 euro kan kopen of de Volkswagen ID.4 die tijdelijk 39.639 euro kost. Op de 500 kilometer rijbereik die Toyota uit die accu belooft, hoef je gezien zijn verbruik niet te hopen maar een dikke 300 realistische kilometers haal je wel. Kortom: trek er nog eens 5.000 euro premie van af en voor 34.590 euro is dit plots allesbehalve een verkeerde EV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws