Chevrolet stapt eind dit seizoen uit de WTCC

Genoeg gewonnen, geen geld meer of schrik van de concurrentie? Chevrolet stapt op het einde van dit seizoen uit de WTCC. Dat past in de aangepaste motorsport- en marketingprogramma's maar is jammer want Chevrolet was de voorbije jaren erg succesvol in deze formule. In 2010 en 2011 werden ze kampioen bij zowel rijders als constructeurs, ook dit seizoen staan ze aan de leiding. Tegelijk werd ook de naambekendheid van de Cruze enorm vergroot dankzij deze races.

Chevrolet stapt niet volledig uit de racerij, behalve in het WTCC-kampioenschap zijn ze ook actief in de IndyCar en de GT Racing. Aan die deelnames verandert overigens niets.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 14:05
afbeelding van Yvesw

Heel het WTCC reglement is naar de vaantjes. Alle rijders zijn slechtgezind en constructeurs worden langs alle kanten "gepest" door de regelgeving. Ik snap dan ook wel dat Chevrolet er mee stopt, want dit jaar komen alle regeltjes hun nog uit, maar volgend jaar is het misschien de beurt aan Honda om er profijt uit te halen. Dat is toch geen manier van werken?

Al geef ik de WTCC wel credit met het feit dat het heel moeilijk is om FR/FF Hatchback/Sedan allemaal in één regelgeving te krijgen waar ze aan elkaar gewaagd zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws