Spa-Francorchamps minstens tot 2018 op de F1-kalender

f1-spa-francorchamps-sat-lewis-hamilton-6

Waals minister voor economie Jean-Claude Marcourt (PS) heeft toestemming gegeven aan Spa-Francorchamps om het Formule 1-contract te verlengen tot 2018. Daardoor kunnen we nog enkele jaren genieten van het F1-geweld op en rond het heerlijke circuit.

Het is al langer een discussiepunt in ons land. Bij elke F1-race op Spa-Francorchamps verliezen we bakken geld, maar ongeveer iedereen op aarde is helemaal weg van het circuit. Zo werd er vorig jaar nog een verlies genoteerd van 7 miljoen euro. Al zou volgens minister Marcourt de opflakkering van de plaatselijke economie opwegen tegen het verlies.

Meer nog, hij gaf toestemming om het contract met de FIA te verlengen tot 2018 (het contract liep tot 2015) en liet de Waalse regering wat geld overschrijven naar de organisatoren. Tijdens een sessie in het Waals Parlement zie minister Marcourt: 'Er zal een Grand Prix zijn in 2015, 2016, 2017 en 2018'. Goed nieuws voor de F1-fans. Tenslotte wist Minister Marcourt nog te zeggen dat de FIA niet gevraagd heeft om extra investeringen te doen in het circuit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws