Renault toont eerste teaser van conceptcar met “waterstofmotor”

Renault Waterstof Teaser 2022

Ook Renault wordt binnen een aantal jaar volledig uitstootloos, maar dat betekent niet dat ze daarin enkel auto’s met een stekker kunnen aanbieden. Getuige deze nieuwe conceptcar, die volgens de constructeur aangedreven wordt door een “waterstofmotor”.

De marketingafdeling van Renault is alweer aan het plagen geslagen, al is het deze keer niet de op til staande Austral die als onderwerp van de teaser dient. In de plaats daarvan krijgen we een eerste glimp te zien van een gloednieuw studiemodel, en die krijgt volgens de constructeur een aandrijflijn op waterstof. Renault had eerder al plannen op tafel liggen voor bestelwagens met een brandstofcel, maar nu lijken ze die lijn dus ook door te trekken naar hun personenwagens.

Vaag geplaag

Veel geven de Fransen nog niet prijs over hun nieuwe concept, behalve dan dat dit de belichaming moet worden van hun duurzaamheidsstrategie. Zo moet het studiemodel de waarden milieu, veiligheid en inclusie hoog in het vaandel dragen, en dat geldt volgens Renault niet alleen voor de auto zelf maar ook voor het ontwikkelingsteam. Als je dat al vaag uitgedrukt vindt, wacht dan maar tot je de beschrijving van de aandrijflijn leest. Daar spreekt de constructeur namelijk over, en we citeren, “een waterstofmotor”. Het is dus niet helemaal duidelijk of het over de gewoonlijke elektrisch aangedreven auto met een brandstofcel gaat, dan wel over een auto met een verbrandingsmotor die op waterstof loopt — zoals de Toyota Yaris GR H2 Concept of de recent getoonde H2-V8 van Yamaha.

Dat laatste lijkt echter onwaarschijnlijk, want Renault bevestigt in het persbericht ook dat deze conceptcar past binnen zijn ambitie om vanaf 2030 enkel nog “elektrische auto’s” aan te bieden. Zo’n verbrandingsmotor op waterstof mag dan best proper zijn; een elektrische aandrijflijn is het niet. We kunnen er dus van uitgaan dat deze conceptcar aangedreven wordt door een elektromotor, die zijn stroom op zijn beurt haalt uit een brandstofcel op waterstof.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws