Deze getunede Volkswagen ID. Buzz is spek naar de bek van de Belgische politie

Volkswagen ID. Buzz Irmscher Polizei 2023

De Duitse politie heeft zijn nieuwe ‘Tune it! Safe!’-campagnewagen voorgesteld. Met een beetje andere striping had die echter zo bij onze eigenste arm der wet ingelijfd kunnen worden, want het gaat om een elektrisch Volkswagen-busje… Dus wat denk je, kijken we hier stiekem ook naar de toekomst van de Belgische ‘combi’?

Elk jaar werkt de Duitse politie mee aan de ’Tune it! Safe!’-campagne, die het veilig pimpen van auto’s moet promoten. Daarvoor kiezen ze telkens een tuner uit die een actueel model helemaal mag opleuken, inclusief zwaailichten. Zo kregen we al alles van Porsche 911 Targa’s tot een BMW M850i in Polizei-livrei te zien en vorig jaar passeerde zelfs voor het eerst een EV de revue in de vorm van de BMW i4. De inzending van dit jaar gaat echter nog een stapje verder.

Transporter, wie?

Op de Essen Motor Show werd namelijk de ‘Tune it! Safe!’-campagnewagen voor 2023 tentoon gesteld en jawel: dat was een Volkswagen ID. Buzz. Het elektrische busje bleef onderhuids ongewijzigd, maar werd van buitenaf wel helemaal onder handen genomen door tuner Irmscher. Die trakteerde hem op een nieuwe splitter, zijskirts en een spoiler boven de achterklep terwijl de ID. Buzz drie centimeter verlaagd werd en voorzien werd van duistere 20-inchsloffen. Het opvallendste is echter met voorsprong de politielivrei, die de striping volgt die tegenwoordig gebruikt wordt op zowat alle dienstvoertuigen van de Duitse Polizei.

Volkswagen ID. Buzz Irmscher Polizei 2023

Veel verbeelding heb je echter niet nodig om je een Belgische striping op deze ID. Buzz voor te stellen. In onze contreien is de Volkswagen Transporter namelijk al sinds jaar en dag de politiewagen bij uitstek maar in een tijd waarin iedereen gestimuleerd wordt om aan de stekker te gaan, zit zo’n transitie er voor onze ordediensten misschien ook wel aan te komen. Dan zou een ID. Buzz als deze misschien wel een waardige opvolger kunnen zijn… Compleet met verlaging en spoilerwerk, graag!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws