Racerij: KIA en Chad Racing in de BTCS, Francorchampions

KIA & Chad racing Francorchampions

Dit seizoen heeft KIA Belgium besloten om deel te nemen aan de BTCS met de Pro Cee'd Silhouette. Hiervoor rekenen ze op de technische ondersteuning van Chad Racing en de stuurmanskunsten van Iain Dockerill & Philippe Stéveny op de #7 en Koen Wauters & Raf Vanthoor op de #17. Autofans volgt dit nieuwe team het hele seizoen, ook tijdens de openingsraces van het kampioenschap in Francorchamps.

KIA & Chad racing Francorchampions

Met een nieuwe wagen is het steeds wat zoeken en zoveel mogelijk kinderziektes verhelpen tijdens de eerste kilometers. Zo kampte het team al tijdens de trainingen en de kwalificaties met problemen. De door Mountune geprepareerde 3.2 V6 liep warm, een probleem dat later opnieuw zou opduiken. Met een respectievelijk 5e en 9e startplek voor de #7 en de #17 kan je toch spreken van een mooi begin van het weekend.

KIA & Chad racing Francorchampions

In de race verloren we al snel de #7 toen Philippe zich tussen de A4 van De Crem en de KS BMW van Redant wilde plaatsen. Schade voor Redant en Philipe ging zelf de muur in. De #17 deed aanzienlijk beter ondanks opnieuw problemen met een warmlopende motor. Door dit probleem moest Koen het tempo even laten zakken waardoor een podium net niet lukte. Een vierde plaats is dus zeker niet slecht in een eerste race.

KIA & Chad racing Francorchampions

Voor de tweede race kon de #7 zich kwalificeren op een magere 11e plaats terwijl de #17 geen tijd kon neerzetten door voorgenoemde motorproblemen en dus achteraan moest starten. Iain kon in zijn stint meteen doorspurten naar een mooie derde plaats die hij sterk moest verdedigen tegen Fred Bouvy. Ondertussen was de #17 met op dat moment Raf aan boord ook mooi opgeklommen tot een 8e plaats algemeen en een 5e plaats in S1. Maar opnieuw waren een problemen met de motor, ditmaal speelde de elektronica op. Koen probeerde nog enkele ronden maar tevergeefs en parkeerde een paar ronden later de Pro Cee'd in de box. Philippe had op de #7 het stuur overgenomen en zat nog steeds mooi op koers voor een podium, tot ook hier technische problemen ervoor zorgden dat de KIA tot stilstand kwam op het rechte stuk van Kemmel.

KIA & Chad racing Francorchampions
KIA & Chad racing Francorchampions

 

KIA & Chad racing Francorchampions
KIA & Chad racing Francorchampions
KIA & Chad racing Francorchampions
KIA & Chad racing Francorchampions
KIA & Chad racing Francorchampions

Al bij al een weekend met gemengde gevoelens, een vierde plaats en mooie rondentijden zijn veelbelovend voor het verdere seizoen maar regelmaat is minstens even belangrijk dus is er nog een lange weg te gaan.

meer info over KIA & Chad Racing

Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 20:14
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Knap verslag!

Zoete 18:22
afbeelding van Zoete

Weeral een zeer mooi verslag, precies of ik was er zelf bij!!!

Alex VB 08:21
afbeelding van Alex VB

Inderdaad een mooi verslag en zekers een mooie auto om mee te racen.

Wat ik me wel afvraag is waarom dit raceteam niet aanwezig waren in Leuven tijdens de teammeetings aldaar? Er waren veel KIA fans uit België en Nederland aanwezig om te komen kijken naar deze KIA's maar helaas

Koen 15:59
afbeelding van Koen

Was op Paaszondag afgezakt naar Francorchamps om de KIA in volle actie aan het werkt te zien. Hij deed het inderdaad niet slecht ondanks de kinderziektes en het spijtige voorval bij de start van de eerste race.
Eénmaal de kinderziektes weggewerkt zijn zullen we hen zeker op het podium zien.

By the way, heb zelf ook prachtige foto's genomen van de prachtige KIA

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws