Mazda MX-5 GT racer onthuld

Mazda wil Aston Martin, BMW, Lotus en Porsche gaan bekampen in de Britse MSA Endurance en doet dat met een afgeleide van de MX5, een model dat idereen al jaren kent. In samenwerking met Jota Sport werd een extreme roadster uitgewerkt, die nu over maar liefst 275 pk beschikt.

Ook werd de wagen volledig herwerkt naar de FIA normen, waardoor de structuur 17 keer sterker dan bij een gewone MX-5. Het gewicht van het racekarretje bedraagt nog slechts 850 kg. Zoals hierboven al geschreven wordt uit een 2 literblok 275 pk gepuurd, hetgeen de wagen in staat stelt om de 0-100 in slechts 3 seconden af te leggen. De overbrenging gebeurt door een sequentiële zesversnellingsbak. Aangepaste ophanging en een performance remsysteem zijn onontbeerlijk met deze prestaties.

Je kan hem herkennen tussen de andere racewagens op de startgrid aan zijn gifgroene kleur ('Spirited Metallic Green') in combinatie met grijze of oranje accenten. Het gestripte interieur wordt overheerst door de rolkooi en je vindt er ook een sportstuurtje, kuipzetels en brandblusser in terug.

Via: Carscoop

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:34
afbeelding van Techno Patat

hahahaha ik begon zo te lezen: "Mazda wil Aston Martin, BMW, Lotus en Porsche gaan bekampen" en ik viel letterlijk van m'n bureaustoel :D! eeeuuuh ik bedoel, de grond kwam plots omhoog (a)! dat klonk een beetje raar: mazda en AM, porsche en lotus in dezelfde zin met bekampen er nog eens bij :D!

ot: 3.0 naar de honderd in een mx5? misschien dat yannick zijn mx5 kan opsturen voor een ombouwkuurtje :p? dat ziet er een serieus snel ding uit! en nog lekker in de kleur ook :D! wel veel buizen (Duh, is nodig ik weet het, maar ik bedoel, het zijn er wel SUPER veel :o!)

TdM 18:19
afbeelding van TdM

@ Techno Patat: hahaha dat zal van ze lang zal ze leven niet gebeuren en niet kunnen gebeuren :p

Mesoerrie 18:38
afbeelding van Mesoerrie

damn lekker!!!

ik wens ze alvast veel succes

Techno Patat 19:15
afbeelding van Techno Patat

@tdm: mja, idd niet echt praktisch in de winter en bij regenbuitjes :'(! miss samenleggen met autofans en af en toe een trackdayke doen? moet toch betaalbaar zijn zo een mx5 racerke :p!?

TdM 19:19
afbeelding van TdM

@ TP: haha ja ;) ik wil wel meedoen :) miss beginnen met af en toe karten ? :p

Kenny 19:44
afbeelding van Kenny

Zolang het karten maar niet in een roze rokje is...
Zo'n MX-5 voor op trackdays is nog relatief goedkoop (denk ik). In Nederland zijn er echt cups voor vrijetijdscoureurs die met hun bewerkte MX-5 en/of Caterham willen racen.

Wim 13:02
afbeelding van Wim

lijkt me geweldig ding, zo'n trackdaykes wat zou dat kosten?

Techno Patat 15:22
afbeelding van Techno Patat

@wim: bij de racb kan je dat doen, kweet het niet van buiten maar tstaat op racb.be :)! En skylimitevents doet dat ook, maar kenne de prijzen niet van buiten :p!

@kenny: wie zei iets over een roze?? Een rokje vinden zal al niet simpel zijn :p! Voor jou bedoel ik dat dan :D! Want ik ga geen moeten dragen :p! In Belgie bestaat dat toch in de vorm van de vw fun beatle cup of is dat niet enkel BE?

Kenny 07:49
afbeelding van Kenny

@ Patatter: begin niet over het roze rokje, het angstzweet breekt me spontaan uit :-)
De Fun Cup bestaat idd voor hobby-racers. Je stelt zelf een team samen (6 man?) en legt ieder een bedrag in de schaal. Je krijgt een auto ter beschikking + 1 mechanicus, en gaan! Dat moet wel geweldig zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws