GP China: Hamilton verovert nipt de pole voor Rosberg en Vettel

hamiltonchina

Mercedes diende op het circuit van Shanghai maar even door te duwen om de machtsverhoudingen terug duidelijk te stellen waardoor Lewis Hamilton nipt de polepositie veroverde voor zijn teamgenoot Nico Rosberg. Sebastian Vettel kwalificeerde zich in Shanghai op geruime afstand als derde.

Tijdens de eerste kwalificatiesessie op het circuit van Shanghai telden we meteen al de min of meer verwachte uitvallers. Hoewel ze in de vrije trainingen nog kans leken te maken op een plek in Q2, bleken de inspanningen van Jenson Button en Fernando Alonso niet genoeg, zij starten morgen vanop plek 17 en 18. Net achter hun starten de beide Manors, die in China hun eerste volwaardige kwalificatie van dit seizoen wisten af te werken. De McLaren-coureurs dienen wel de beide Force India’s van Nico Hulkenberg en Sergio Perez voor zich te dulden.

Wisselende resultaten

Tijdens Q2 werd het pas echt spannend voor bepaalde renstallen. Red Bull kampte al in het eerste deel van de kwalificatie met problemen, maar wist toch door te stoten. Echter was Daniel Ricciardo, die morgen vertrekt van plaats zeven, de enige die zich wist te verzekeren van een plaats bij de eerste tien. Teamgenoot Daniil Kvyat moest zich tevreden stellen met een twaalfde plaats. Ook zusterteam Toro Rosso deed er alles aan om niet uit de boot te vallen, maar slaagde daar evenwel niet in. Max Verstappen (13de) wist zich wel te kwalificeren voor zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr (14de). Lotus beschikte duidelijk wel over de nodige snelheid, toch wist enkel Romain Grosjean deze snelheid te vertalen naar een toptien-plek, hij start morgen als achtste. Zijn ploegmakker Pastor Maldonado sneuvelde op een elfde plek.

Duidelijke machtsverhoudingen

Dan had Sauber de zaken toch beter voor elkaar. Felipe Nasr en Marcus Ericsson toonden het potentie van hun wagen door zich op de vijfde startrij te nestelen. Vooraan werden de krachtverhoudingen echter meteen duidelijk. In Q1 leek het er nog op dat Ferrari na de overwinning in Maleisië twee weken geleden terug een hartig woordje zou meespreken voor de plaatsen op de eerste startrij: Sebastian Vettel en Kimi Raïkkönen zetten respectievelijk de eerste en tweede tijd neer. Dit deden ze weliswaar op de zachte banden, terwijl Mercedes opteerde om de medium band onder hun wagens te plaatsen. In Q3 stelde men orde op zaken en zakte Ferrari wat verder weg. Felipe Massa en Valeri Bottas bleven Kimi Raïkkönen voor, maar vooral het grote verschil tussen Sebastian Vettel, die op meer dan een seconde van de pole bleef, en de beide Mercedessen viel op. Het lijkt er zo op dat ook tijdens de race zondag het team uit Brackley de macht zal herstellen. Dat is, als ze hun snelheid over één vliegende ronde, kunnen vertalen in een goede racesnelheid.

De race op het circuit van Shanghai is vanaf zondagmorgen om 07u45 live te volgen op Sporting Telenet 1.

Auteur: Auteur: mattnauwelaers
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws