Citroën bouwt DS4 Sedan enkel voor China

citroen_ds4_sedan_teaser

Hoe belangrijk de Chinese markt aan het worden is, merk je pas als een Frans automerk een luxemodel speciaal voor die markt wil ontwikkelen en bouwen. Met de DS4 Sedan lijkt dat het geval te gaan zijn.

Citroën heeft natuurlijk al een traditie in sedans voor de Chinese markt. Van de ZX en de C4 werden eerder al gekke sedanversies gebouwd. Maar nu willen ze ook de DS-lijn daar als sedan gaan aanbieden. De keuze viel op het middelste model uit de reeks de DS4. Toch zou hij heel wat invloeden krijgen van de DS Wild Rubis concept car.

Motorisch zou Citroën kiezen voor de 1.6 THP met 163 of 200 pk, de atmosferische 1.6 met 117 pk die ook op de C4L wordt aangeboden zou als te goedkoop worden ervaren door het beoogde publiek.

citroen_ds4_sedan_teaser

Tegen maart 2014 komt de DS4 Sedan op de markt, enkel in China dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Harry 19:39
afbeelding van Harry

Ach, wat hebben die arme Chinezen toch misdaan dat ze met een Citroën (or for that matter gelijk welke Franse auto) moeten rijden ?

Sven 20:54
afbeelding van Sven

Ze zijn er blijkbaar gek van, op elk Europees salon worden ze als bij magie door de DS stand aangetrokken. Opvallend hoeveel Aziaten daar telkens te zien zijn.

DS DixNeuf 11:27
afbeelding van DS DixNeuf

Inderdaad, je hebt volkomen gelijk, hadden ze maar voor een Belgische of Nederlandse auto gekozen. Dat schiet lekker op, toch? Dat Franse auto bashing, dat is allemaal jaloezie of onwetendheid van meestal Opel rijders die de flair missen van een prachtige Citroën, een avant gardistische Renault (Ja, echt waar!), en moderne Peugeot...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws