Ecclestone officieel in beschuldiging gesteld

Ecclestone

Duitse procureurs hebben Formule 1 baas Bernie Ecclestone officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens omkoping.

Bernie Ecclestone zou in 2006 de Duitse bankier Gerhard Gribkowsky van de Bayern Landesbank voor $44 miljoen hebben omgekocht. Volgens de procureurs zou hij dit gedaan hebben opdat Gribkowsky geen 'domme dingen' zou doen waardoor de Britse autoriteiten een belastings-onderzoek zouden openen tegen de multimiljonair.

Ecclestone vindt het spijtig dat het zo ver is moeten komen maar zal zich verdedigen met al zijn macht. Zijn advocaten hebben vanmorgend de beschuldiging ontvangen en zijn deze nu in het Engels aan het vertalen.

De omkoping zou hebben plaatsgevonden tijdens de verkoop van Bayern Landesbank's aandelen in Formule 1 aan CVC Capital Partners. De Duitse bankier Gribkowsky zit momenteel een straf uit in Munchen van acht en een half jaar. Of Ecclestone zichzelf kan redden of hij onvermijdelijk achter de tralies gaat zullen we ongetwijfeld binnenkort weten.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:51
afbeelding van Quin

Ik ben nog aan het twijfelen of dit goed of slecht nieuws is ;).

Aan de éne kant heeft hij in z'n beginjaren F1 op de kaart gezet, aan de andere kant ruikt hij nu te veel het grote geld, wat ten koste gaat van de sport (te veel commerciële belangen, mindere circuits die geld op tafel leggen, ...)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws