Renault Symbioz kent zijn prijs: dit kost de hybride ‘Grand Captur’ (2024)

Renault Symbioz prijzen 2024

Renault heeft een nieuwe crossover: de Symbioz. Die draagt die naam niet voor niks want met het silhouet van een SUV, de binnenruimte van een break en een hybride aandrijflijn wil die het beste van flink wat werelden bieden… Maar wat moet je dan voor die werelden over hebben? Dit zijn de prijzen!

Haal je telraam maar boven, want Renault heeft er alweer een crossovertje bij. Die Symbioz deelt zijn beginselen — en zijn complete neus — met de Captur maar combineert die met een langere wielbasis en dus meer binnenruimte, een beetje zoals de Espace dat al met de Austral deed. Zie hem dus gerust als de Arkana voor de denkende koper want die laatste verhoudt zich tot de Symbioz zoals de Rafale tot de Espace… Of als de Scenic voor zij die nog niet aan de stekker willen gaan, want dat is tegenwoordig een elektrische SUV. Ben je nu helemaal het noorden kwijt? Dan zijn er altijd nog de prijzen om je de weg te wijzen.

Geprijsd tussen Captur en Arkana

Renault heeft vandaag namelijk de orderboekjes voor zijn nieuwe Symbioz geopend, en dat vanaf 32.000 euro rond. Voor dat geld krijg je hem meteen mee als E-Tech 145 want die hybride aandrijflijn is de enige die Renault momenteel aanbiedt in de nieuwe crossover. Standaard steekt de Symbioz trouwens in het Techno-uitrustingsniveau, dat onder andere parkeersensoren rondom, automatische klimaatregeling, adaptieve cruise control en 10-inch infotainment met navigatie bevat. Daarboven staat de sportiever getinte Esprit Alpine vanaf 33.750 euro en topversie Iconic voegt onder andere verwarmde voorzetels, een 360°-camera en een elektrisch openende achterklep toe voor 36.000 euro.

Renault Symbioz prijzen 2024

Later belooft Renault nog een iets kalere Evolution-versie te lanceren en volgend jaar krijgt de Symbioz ook mildhybride motoren. Toch geven deze eerste prijzen ons al de kans om hem te vergelijken met zijn broertjes en zusjes bij Renault, te beginnen met de technisch gelijkaardige Captur. Die kost als Techno-hybride namelijk 28.500 euro dus je betaalt 3.500 euro extra voor de grotere koffer van de Symbioz. De meer modebewuste koper doet daar dan nog eens 850 euro bovenop, want een gelijkaardig aangeklede Arkana kost 32.850 euro. Het allerdichtste ligt de Symbioz qua prijs echter bij de Mégane Grandtour want die kost als Techno 31.975 euro… En jawel: ook de klanten van die break moet de Symbioz straks opvangen wanneer de Mégane met verbrandingsmotoren komt te gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws